# Answer to Question #58932 in Other Economics for zach

Question #58932

Amanda has bought a second-hand car for $4000 she plans to keep it for 4 years, at the end of which it is likely to fetch $500. if the maintenance cost is $300 per year, and I=8% per year, what is the cars net cost

Expert's answer

The cost per year = maintenance cost + the interest cost.

The interest cost of the car:

$4000*0.08 = $320 per year

Taking into account the maintenance cost, the total annual cost per year: $350+$320 = $670.

The cost per year = $4000/4 + the maintenance cost + the interest cost.

$1000 + $350 + $320 = $1670 per year

If we factor in the amount Amanda get back after she sells the car, we subtract $500 from what we got in one of the parts above.

The interest cost of the car:

$4000*0.08 = $320 per year

Taking into account the maintenance cost, the total annual cost per year: $350+$320 = $670.

The cost per year = $4000/4 + the maintenance cost + the interest cost.

$1000 + $350 + $320 = $1670 per year

If we factor in the amount Amanda get back after she sells the car, we subtract $500 from what we got in one of the parts above.

Need a fast expert's response?

Submit orderand get a quick answer at the best price

for any assignment or question with DETAILED EXPLANATIONS!

## Comments

## Leave a comment