Answer to Question #64458 in Other Economics for Junaid Amjad
Saving S = Yd - C = 5100 - 3800 = Rs. 1300,
Y = C + I + G + NX,
Government spending G = T + BD, T = Y - Yd = 6000 - 5100 = 900, so G = 900 + 200 = Rs. 1100.
Investment I = Y - C - G - NX = 6000 - 3800 - 1100 + 1000 = Rs. 2100.
Need a fast expert's response?Submit order
and get a quick answer at the best price
for any assignment or question with DETAILED EXPLANATIONS!
please use panel for submitting new questions
The following is the information from the national income accounts for a hypothetical country:
GDP Rs. 6000.00
Gross Investment 800.00
Net Investment 200.00
Govt. purchases of goods & services 1100.00
Govt. Budget Surplus 30.00
b) Net exports
c) Govt. taxes minus transfers
c) Disposable personal income
e) Personal Saving.