64 653
Assignments Done
99,2%
Successfully Done
In September 2018

Answer to Question #37698 in Microeconomics for Kim

Question #37698
P4
a. Calculate the inventory turnover for each year. Comment on your findings.
Inventory Turnover 2010 = $1,000,000/$350,000 = 2.86 times
Inventory Turnover 2011 = $1,200,000/$500,000 = 2.40 times

Inventory turnover declined in 2011 primarily because of the increase in inventory.

b. What would have been the amount of inventories in 2011 if the 2010 turnover ratio had been maintained?

Inventory 2011 = $1,200,000/2.86 =$419,580

Given Robinson’s 2010 and 2011 financial information presented
in problems 2 and 4,
Expert's answer

Need a fast expert's response?

Submit order

and get a quick answer at the best price

for any assignment or question with DETAILED EXPLANATIONS!

Comments

No comments. Be first!

Leave a comment

Ask Your question

Submit
Privacy policy Terms and Conditions