# Answer to Question #60322 in Finance for Wen

Question #60322

Hi. I'm trying to figure out how many employees a company needs to add base on the sales volume increased? 40 hours work week.

Sales Revenue=$1,020,000

Current Employees=74

Total hours for the month=13,757

Overtime dollar percentage=26%

Overtime dollar=$63,000

Would you be able to assist me in finding out how many more workers needed based on the above info? I don't know what formula to use?

I was thinking $1,020,000/74=$13,783 per ee / 26% = $53,014 / 160 = $331 / 8 = 41 employee?

Thanks,

Wen

Sales Revenue=$1,020,000

Current Employees=74

Total hours for the month=13,757

Overtime dollar percentage=26%

Overtime dollar=$63,000

Would you be able to assist me in finding out how many more workers needed based on the above info? I don't know what formula to use?

I was thinking $1,020,000/74=$13,783 per ee / 26% = $53,014 / 160 = $331 / 8 = 41 employee?

Thanks,

Wen

Expert's answer

40 hours work week, Sales Revenue = $1,020,000, Current Employees = 74, Total hours for the month = 13,757, Overtime dollar percentage = 26%, Overtime dollar = $63,000.

If a worker should work 40 hours a week, then he should work 40*4 = 160 hours a months.

If total hours for the month are 13,757, then we need 13,757/160 = 85.98 = 86 workers to work without the overtime.

So, we need 86 - 74 = 12 more workers to hire.

If a worker should work 40 hours a week, then he should work 40*4 = 160 hours a months.

If total hours for the month are 13,757, then we need 13,757/160 = 85.98 = 86 workers to work without the overtime.

So, we need 86 - 74 = 12 more workers to hire.

Need a fast expert's response?

Submit orderand get a quick answer at the best price

for any assignment or question with DETAILED EXPLANATIONS!

## Comments

Assignment Expert13.06.16, 15:42Dear Wen,

You're welcome. We are glad to be helpful.

If you liked our service please press like-button beside answer field. Thank you!

Wen10.06.16, 19:21Great thanks for your advise!

## Leave a comment